Ik ben Yvonne Schmitz en ik help ondernemers en particulieren met het leggen van een juridisch fundament onder de afspraken die ze maken. Dit doe ik vanuit een groot rechtvaardigheidsgevoel en een drive om onnodige risico’s zoveel mogelijk te beperken.

Ik beschik als senior jurist over ruim 13 jaar ervaring en ben in 2011 mijn eigen onderneming gestart; Schmitz Juridische Dienstverlening. Dit combineerde ik in eerste instantie nog met een baan in loondienst totdat ik in 2017 de stap maakte om volledig zelfstandig te worden.

Ik zet voor jou juridisch de puntjes op de i

Heb jij dat nou ook?

  • Je weet dat de algemene voorwaarden belangrijk zijn, maar je komt er maar niet aan toe
  • Je hebt juridisch niks op papier staan en nu is er een meningsverschil met een klant
  • etc…
?

All-in Starterspakket

Dit pakket aan diensten en producten is alles wat je nodig hebt als startende ondernemer.  Ik leg het juridische fundament onder je onderneming zodat jij met een gerust hart kunt ondernemen. Door de juridische risico’s te beperken, neemt de kans op geschillen aanzienlijk af.

Algemene Voorwaarden, overeenkomsten & juridische documenten

Het hebben van Algemene Voorwaarden is onmisbaar voor ieder bedrijf. Het zijn de spelregels van je onderneming en het is het juridische fundament dat ervoor zorgt dat je bedrijf staat als een huis.

Arbeidsrecht

Werknemers bied ik controle van en onderhandeling omtrent een vaststellingsovereenkomst (VSO) bij ontslag met wederzijds goedvinden. Dit is in 9 van de 10 gevallen kosteloos, omdat ik de kosten hiervan probeer te verhalen op de werkgever. Lukt dit in een uitzonderlijk geval niet, dan betaal je als werknemer slechts € 100,00 incl. btw voor een volledige controle met advies en eventueel het onderhandelingspakket, of dat nou 1 ronde of 10 rondes is.

Contractuele geschillen & Incasso

Op het moment dat je een verbintenis of contract bent aangegaan met een particulier of bedrijf en de wederpartij houdt zich niet aan de daaruit vloeiende verplichtingen, vraagt dat om actie. Bij niet nakoming van de verplichtingen of een ondeugdelijke dienstenverlening kan ik je van dienst zijn door namens jou te onderhandelen of te procederen. Door mijn werkzaamheden in de rechtsbijstand heb ik een ruime ervaring op dit gebied.

Ik ben

Yvonne

Klantgericht

Het duurde even voordat ik precies op mijn plek viel op professioneel gebied. Vanuit mijn eerste opleiding HBO toerisme heb ik een paar jaar in Amerika gewoond en gewerkt als business travel consultant. Daar ligt de lat wat betreft klantgerichtheid heel hoog en dit paste goed bij mijn persoonlijkheid. Ik schiet mensen graag te hulp als ze in nood zijn en ik ga net een stap verder om ervoor te zorgen dat je als klant 100% tevreden bent.

Eerlijk, duidelijk & transparant

Mensen voelen zich snel bij mij op hun gemak en ik geef altijd een rustige en duidelijke uitleg van wat ik voor je ga doen. Bij mij krijg je altijd absolute topkwaliteit. Ik sta voor eerlijk advies tegen een eerlijke prijs. Ik werk zoveel mogelijk met vaste prijzen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Specialist

Toen ik terugkwam in Nederland ben ik mijn echte passie gaan najagen en ben ik Rechten gaan studeren. Een master Privaatrecht later met specialisatie Contractueel Recht, Arbeidsrecht en Sociaal Zekerheidsrecht ben ik aan de slag gegaan binnen dit rechtsgebied.

Na banen bij onder andere de SVB, UWV, DAS Rechtsbijstand, ARAG Rechtsbijstand en mijn eigen bedrijf ernaast, heb ik in 2017 de stap gemaakt naar volledige zelfstandigheid. Op deze manier kan ik mijn cliënten nog beter en persoonlijker helpen. En met succes want mensen weten mij massaal te vinden voor mijn expertise op het gebied van overeenkomsten, algemene voorwaarden en ontslag. Daarnaast is Schmitz Juridische Dienstverlening preferred partner van DAS Legal Services B.V. en van Groene Hart Juristen B.V.

Contact

y.schmitz@schmitz-juridisch.nl